1. Romige kaassoep

Ingrediënten:

    • Romige kaas soep | 205372 – Knorr
    • 300 gram kruidenroom kaas | 310510 -Intercheese
    • 5 liter water
    • 500 gram brunoise gesneden bleekselderij/wortel/ui

Bereiding:

  1. Bereid de basis soep volgens de verpakking
  2. Roer de kruidenkaas door de soep
  3. Blancheer de groenten beetgaar en meng door de soep

Tip: Garneer af met een mooie kaasstengel en fijn gesneden blad peterselie.
Tip voor consument: bij het opdienen een theelepeltje groene pesto erin doen.

Allergenen:

2. Portobello Risotto/bospaddenstoelen

Ingrediënten :

    • Mooie portobello’s
    • Risotto bospaddenstoelen | 410194 – Maiski kant en klaar
    • 250 gram bospaddenstoelen, fijn gesneden
    • Verse bladpeterselie fijn gesneden
    • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
    • 200 gram kruidenroom kaas | 310510 – Intercheese
    • 2 sjalotjes, fijn gesneden
    • Geroosterde pijnboompitten

Bereiding :

  1. Haal de steeltjes uit de portobello’s en snijd dit klein.
  2. Bak de bospaddenstoelen, ui, knoflook en de gesneden steeltjes aan. Meng de kruidenroomkaas door de groenten.
  3. Meng alles door de kant en klare risotto en voeg als laatste de gesneden peterselie toe.
  4. Vul de portobello’s met het mengsel en garneer af met geraspte Parmezaan en geroosterde pijnboompitten.

Tip : Afbakken in voorverwarmde oven op 180 graden 8-10 minuten

Allergenen:

3. Vol Lof

Ingrediënten :

    • 6 mooie stronken witlof, gehalveerd
    • 1000 ml witte basis saus | 205005 – garde D’or
    • 200 gram uitgebakken pancetta | 140302 – Levoni
    • 100 gram gehakte hazelnoten geroosterd
    • 200 ml kookroom | 310325 -Naarmann
    • 20 gram bruchetta rosso | 500199 – Verstegen
    • Mooie plakjes brie | 310545 – Intercheese

Bereiding :

  1. Gaar de witlofstronkjes beetgaar.
  2. Meng de bruchetta kruiden en de kookroom door de basissaus.
  3. Giet in een ovenschaal een dun bodempje saus, leg hier de witlof stronkjes op en giet de saus erover.
  4. Dan de verkruimelde uitgebakken pancetta en als laatste de plakjes brie.
  5. Bak af in de oven op 160 graden 10 minuten
  6. Garneer af met geroosterde hazelnoten en iets bruchetta kruiden

Allergenen:

4. Bouillon Salade

Ingrediënten :

    • 1000 gr pulled Beef | 780779 – Slow Food
    • 750 gram mayonaise | 480900 – Levo
    • 250 gram augurken in blokjes |180909 – Kroon
    • 250 gr Amsterdamse uitjes fijn gemaakt |180924 – Kroon
    • 6 gram worchestersaus
    • 20 gram witte basterd suiker
    • 2 gram witte peper
    • 20 gram tip top aroma |501691 – Verstegen
    • 150 gram mosterd

Bereiding :

  1. Maak de pulled Beef nog iets fijner.
  2. Laat de zuren goed uitlekken (liefs een dag van te voren)
  3. Maak de saus van de bovenstaande ingrediënten en meng het vlees en de zuren door elkaar.
  4. Vul uit in een mooie presentatiebak en garneer af met iets gedroogde peterselie en fijn gesneden ui/augurk

Allergenen:

5. Broccoli in Porcini saus

Ingrediënten :

    • 60 gram eekhoorntjes brood (gedroogde porcini)
    • 800 gram broccoli roosjes (geblancheerd)
    • 200 gram ui in blokjes
    • 750 gram gesorteerde champignons
    • 150 ml witte wijn, zoet
    • 200 ml groenten bouillon
    • 250 ml Crème fraîche |280207 – Blue Band
    • 2 eetlepels mosterd

Bereiding :

  1. Laat het eekhoorntjes brood in een schaal met warm water 20 minuten wellen en giet af.
  2. Fruit de gesneden ui en bak de champignon mix mee.
  3. Voeg het eekhoorntjes brood toe en voeg ook de wijn en de bouillon toe.
  4. Laat het geheel tot de helft inkoken.
  5. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe en laat nog een paar minuten inkoken.
  6. Eventueel nog iets bij binden.
  7. Schep als laatste de broccoli door het mengsel.

Allergenen:

6. Gamba Excellent Salade

Ingrediënten :

    • 1000 gram Gamba Aioli salade | 402050 – Kuhlmann
    • 250 gram pepadew crème  | 402173 – Kuhllmann
    • 150 gram wakame
    • 150 gram heel fijn gesneden rode puntpaprika
    • 20 gram perfecto | 520452 – Epos

Bereiding :

  1. Meng alle ingrediënten door de gambasalade, meng de perfecto (binding) en bewaar iets van de wakame om af te garneren.
  2. Vul uit in bakjes of grote kom.
  3. Garneer af met de wakame en een mooie gamba.

Allergenen:

7. Peren Gorgonzola Salade

Ingrediënten :

    • 1500 gram peren, in kleine blokjes
    • 500 gram gorgonzola kaas in blokjes
    • 250 gram pecan noten/walnoten gecruched
    • 500 gram sinaasappels
    • 250 gram Sweet honey saus |520600 – Epos

Bereiding :

  1. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes weg.
  2. Snijd de peer en de gorgonzola in blokjes.
  3. Meng het geheel met de Sweet honey saus.
  4. Garneer af met gestampte pecan noten en wat sinaasappel partjes.

Allergenen:

8. Carpaccio rollade

Ingrediënten :

    • Mooie plakken rundvlees zachte delen (rosbief)
    • Groene pesto kruiden olie | 520120 – Epos
    • Verse spinazie
    • Pijnboompitten
    • Geraspte Parmezaan | 310237 – Intercheese
    • Bruchetto mix olivio | 500197 – Verstegen

Bereiding :

  1. Snijd een mooi stuk rosbief open tot een hele lap
  2. Smeer de rosbief (binnenzijde) in met de pesto olie.
  3. Royaal beleggen met mooi vers (gewassen) spinazie
  4. Pijnboompitten en Parmezaan
  5. Rol het geheel stevig op en bind het mooi op
  6. Buitenkant licht bestrijken met de pesto olie en Bruchetto mix olivio

Bereiding

Per 500 gram ongeveer 25-30 minuten rondom mooi bakken. Of in de oven schuiven na aanbakken 160 graden 20 minuten of kern van 48-50 graden (rosé)

Allergenen:

9. Rollade Espanjolo

Ingrediënten :

    • Varkensfilet
    • 250 gram Salsa di nocci | 520163 – Epos
    • 1000 gram Kruiden crème | 520395 – Epos
    • Marinade Champignons | 480604 – Degens
    • Escargot kruiden| 424995 – Hela
    • Mengsel van pistache en cashew noten (gehakt)
    • Ready2cook bakjes 925cc  | 630598
    • Deksel ready 2 cook | 630599

Bereiding :

  1. Snijd de filetzak in.
  2. Vul de opening met een mengsel van kruiden crème en salsa di nocci.
  3. Dik inzetten met de champignon marinade.
  4. Bestrooien bovenzijde met de escargot kruiden.
  5. Garneer af met de gestampte noten en een mooie toef kruiden crème.
  6. En evt. een mooie deco mix.

Allergenen:

10. Hasselback Sweet Potatoes

Ingrediënten:

    • Zoete aardappelen
    • 500 gr roomkaas | 310510 – Intercheese
    • 200 gram jong belegen geraspte kaas | 310225 – Intercheese
    • 75 gram Mierikswortel
    • Verse gesneden kruiden (bladpeterselie/bieslook/tijm/citroenblad )
    • Olijf olie
    • Zout/peper

Bereiding:

  1. Snijd de zoete aardappels in plakjes van 3mm tot ¾ in.
  2. Duw ze voorzichtig uit elkaar, besprenkel met olijfolie en vers gemalen peper/zout.
  3. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in voorverwarmde oven 160 graden ongeveer 30 minuten. Haal ze uit de oven
  4. Maak een mengsel van roomkaas, geraspte kaas, kruiden en de mierikswortel
  5. Leg in een ovenschaal of 1 persoon bakje een krokante aardappel en spuit hier iets van het kaas mengsel over.
  6. Bak af 8-10 minuten op 180 graden.

Allergenen: