10. Hasselback Sweet Potatoes
Ingrediënten:
-
- Zoete aardappelen
- 500 gr roomkaas | 310510 – Intercheese
- 200 gram jong belegen geraspte kaas | 310225 – Intercheese
- 75 gram Mierikswortel
- Verse gesneden kruiden (bladpeterselie/bieslook/tijm/citroenblad )
- Olijf olie
- Zout/peper
Bereiding:
- Snijd de zoete aardappels in plakjes van 3mm tot ¾ in.
- Duw ze voorzichtig uit elkaar, besprenkel met olijfolie en vers gemalen peper/zout.
- Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in voorverwarmde oven 160 graden ongeveer 30 minuten. Haal ze uit de oven
- Maak een mengsel van roomkaas, geraspte kaas, kruiden en de mierikswortel
- Leg in een ovenschaal of 1 persoon bakje een krokante aardappel en spuit hier iets van het kaas mengsel over.
- Bak af 8-10 minuten op 180 graden.