10. Hasselback Sweet Potatoes

Ingrediënten:

    • Zoete aardappelen
    • 500 gr roomkaas | 310510 – Intercheese
    • 200 gram jong belegen geraspte kaas | 310225 – Intercheese
    • 75 gram Mierikswortel
    • Verse gesneden kruiden (bladpeterselie/bieslook/tijm/citroenblad )
    • Olijf olie
    • Zout/peper

Bereiding:

  1. Snijd de zoete aardappels in plakjes van 3mm tot ¾ in.
  2. Duw ze voorzichtig uit elkaar, besprenkel met olijfolie en vers gemalen peper/zout.
  3. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in voorverwarmde oven 160 graden ongeveer 30 minuten. Haal ze uit de oven
  4. Maak een mengsel van roomkaas, geraspte kaas, kruiden en de mierikswortel
  5. Leg in een ovenschaal of 1 persoon bakje een krokante aardappel en spuit hier iets van het kaas mengsel over.
  6. Bak af 8-10 minuten op 180 graden.

Allergenen: