Kippenragout
Ingrediënten :
-
- 2000 gram kippendijen vlees | art.nr. 806060
- 2000 gram champignon saus | art.nr. 480630
- 750 gram kastanje champignons, gesneden
- 250 gram sjalotten, fijn gesneden
- verse bladpeterselie
- fond kip | art.nr. 205472
Bereiding :
- Maak een bouillon van de kippenfond en gaar hierin de dijen, 20 minuten.
- Haal de dijen uit de bouillon en pluk ze fijn als ze nog lauwwarm zijn.
- Zeef de bouillon.
- Bak de sjalotten de champignons bruin.
- Meng de gebakken champignons en sjalotten door de kant en klare saus. Voeg het dijenvlees hier ook aan toe.
- Voeg een scheutje witte wijn toen evenals een scheut kippenbouillon.
- Bind het geheel met blanke roux korrels.
- Maak op smaak met peper/zout en worcestersaus.
- Roer als laatste de peterselie door de ragout.