Kippenragout

Ingrediënten :

    • 2000 gram kippendijen vlees | art.nr. 806060 
    • 2000 gram champignon saus | art.nr. 480630
    • 750 gram kastanje champignons, gesneden
    • 250 gram sjalotten, fijn gesneden
    • verse bladpeterselie
    • fond kip | art.nr. 205472

Bereiding :

  1. Maak een bouillon van de kippenfond en gaar hierin de dijen, 20 minuten.
  2. Haal de dijen uit de bouillon en pluk ze fijn als ze nog lauwwarm zijn.
  3. Zeef de bouillon.
  4. Bak de sjalotten de champignons bruin.
  5. Meng de gebakken champignons en sjalotten door de kant en klare saus. Voeg het dijenvlees hier ook aan toe.
  6. Voeg een scheutje witte wijn toen evenals een scheut kippenbouillon.
  7. Bind het geheel met blanke roux korrels.
  8. Maak op smaak met peper/zout en worcestersaus.
  9. Roer als laatste de peterselie door de ragout.

Allergenen: