VAN DE VEN vers, vlees en waren

Nobelweg 16
6101 XB Echt

T: +31 (0)475 - 48 17 31
F: +31 (0)475 - 48 30 33
info@vandevenvers.nl

Recepten Paasbrochure 2023

Welkom op de recepten pagina behorend bij de Paasbrochure 2023. Hieronder vindt u alle recepten die speciaal voor u zijn samengesteld. Klik op de recepttitel om het volledige recept te bekijken.

Pasen 2023

Groenten Wellington

Ingrediënten :

    • Bladerdeeg
    • 200 gram pastinaak, in lange repen
    • 200 gram wortel, in lange repen
    • 400 gram kastanje champignons, in grove stukken
    • 2 grote uien in halve ringen
    • 2 teentjes knoflook
    • 300 gram spinazie
    • 150 gram paneermeel
    • heel ei | art.nr. 520147 

Bereiding :

  1. Besprenkel de wortel en de pastinaak met olijfolie en peper/zout.
  2. Leg ze op een bakplaat een bak ze 10 minuten op 180 graden in de oven.
  3. Bak vervolgens de ui, champignons en de knoflook aan in een pan.
  4. Bak als laatste de spinazie mee tot deze geslonken is.
  5. Voeg het paneermeel toe.
  6. Vul het bladerdeeg met de wortels, pastinaak en de spinazie.
  7. Vouw het bladerdeeg dicht en plank de naden met het eigeel.
  8. Bestrijk de bovenzijde met eigeel en maak kleine inkepingen om stoom te laten ontsnappen.
  9. Afbakken op 180 graden, 20 minuten.

Allergenen:

Gevulde kalkoendijen

Ingrediënten :

    • Kalkoendijen
    • Kruidenolie Valencia | art.nr. 520133
    • 500 gram abrikozen confituren
    • 250 gram gestampte pistache nootjes
    • 1 chili peper zonder zaadjes, fijn gesneden
    • peper en zout
    • rolladetouw

Bereiding :

  1. Snijd de dijen open tot één grote lap.
  2. Kruid de binnenzijde met peper en zout
  3. Maak een mengsel van de abrikozen confituren, de chili peper en nootjes.
  4. Smeer de binnenzijde van de kalkoendijen in met het mengsel.
  5. Rol het geheel strak op als een rollade.
  6. Bestrijk de buitenzijde met de Valencia marinade.
  7. Afgarneren met pistache nootjes, de schil van een sinaasappel en peterselie.

Allergenen:

Gevulde Kalfsrolletjes

Ingrediënten :

    • 1 kilo kalfsgehakt
    • 50 gram truffel kruidenolie | art.nr. 520147
    • 20 groene asperges
    • 10 plakken Serrano/ Parma ham | art.nr. 181005
    • Seasalt peper kruidenolie | art.nr. 501907

Bereiding :

  1. Gaar de asperges beetgaar.
  2. Laat goed afkoelen en uitlekken.
  3. Meng de truffel-kruidenolie door het gehakt en maak bolletjes van 100 gram.
  4. Plet de bolletjes.
  5. Leg een plak ham op de werkbank en leg hier een geplette bol gehakt op.
  6. Leg 2 asperges op het gehakt en rol het geheel op. zorg er daarbij voor dat de kopjes van de asperges iets uitsteken.
  7. Bestrijk de buitenkant met de seasalt peper olie.
  8. Afgarneren met de geschaafde truffel en fijn gesneden peterselie.
  9. Bak de rolletjes 10-15 minuten rondom bruin

 

Allergenen:

 

AmOretti

Ingrediënten :

    • 1 pak Alsa vanille mouse | art.nr. 205600
    • 250 gram advocaat
    • 150 gram boerenjongens
    • Choco strooisel (puur)
    • Ameretti koekjes

Bereiding :

  1. Klop de vanille mouse op in 8 minuten.
  2. Meng de advocaat en de boerenjongens door de mouse.
  3. Uitvullen in glaasjes of bakjes.
  4. Garneer af met choco strooisel en ameretti koekjes.

Allergenen:

Asperge beenham salade

Ingrediënten :

    • 1 kilo asperges
    • 400 gram gekookte eieren |art.nr. 280006
    • 500 gram Beenham
    • 600 gram mayonaise | art.nr. 416005
    • Gedroogde bieslook
    • Kookroom | art.nr. 310325
    • Worcestersaus / 15 gram witte droge wijn

Bereiding :

  1. Gaar de asperges, snijd in kleine stukjes.
  2. Maak een saus van de mayonaise, kookroom en de witte wijn.
  3. Breng de saus op smaak met peper, zout en worcestersaus.
  4. Meng de beenhamreepjes en de bieslook door de saus.
  5. Voeg als laatste ook de asperges en de gesneden eieren toe.

Allergenen:

Hartige broccoli taart met brie en cashew nootjes

Ingrediënten :

    • 1 kilo broccoli
    • 150 gram cashew nootjes
    • 2 sjalotjes, fijn gesneden
    • 350 gram heel ei | art.nr. 280010
    • 300 gram kookroom | art.nr. 310325
    • 20 gram kruidenboter-kruiden
    • 250 gram brie | art.nr. 310545
    • Quiche bakjes 18 cm | art.nr. 180040

Bereiding :

  1. Gaar de broccoliroosjes beetgaar en spoel koud na.
  2. Maak een mengsel van het ei, de kookroom, de sjalotten en de kruiden.
  3. Meng de broccoli, de nootjes en de blokjes brie door het ei-mengsel.
  4. Vul de quiche bakjes met het mengsel.
  5. Bak de quiches af in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

 

Allergenen:

Kabeljauw filet a la Milanese

Ingrediënten :

    • 4 stukken kabeljauw | art.nr. 86217781
    • sap van een verse limoen
    • Bloem
    • Heel ei | art.nr. 280010
    • Verse bieslook
    • Verse Peterselie
    • zout/peper
    • 500 gram tomaat mascarpone saus | art.nr. 154083
    • Mengsel van puntpaprika champignon en sjalot

Bereiding :

  1. Besprenkel de vis met limoen sap.
  2. Haal de vis licht door de bloem.
  3. Voeg peper en zout toe aan het ei, haal de vis door het ei-mengsel.
  4. Bak de vis 3 minuten aan elke zijde op hoog vuur. Haal de vis vervolgens uit de pan.
  5. Bak de groenten aan in dezelfde pan.
  6. Roer de saus door de pan.
  7. Giet de saus op de bodem van een ovenschaal, leg hier de vis bovenop.
  8. Besprenkel licht met de saus
  9. 10-12 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Allergenen:

Kippenragout

Ingrediënten :

    • 2000 gram kippendijen vlees | art.nr. 806060 
    • 2000 gram champignon saus | art.nr. 480630
    • 750 gram kastanje champignons, gesneden
    • 250 gram sjalotten, fijn gesneden
    • verse bladpeterselie
    • fond kip | art.nr. 205472

Bereiding :

  1. Maak een bouillon van de kippenfond en gaar hierin de dijen, 20 minuten.
  2. Haal de dijen uit de bouillon en pluk ze fijn als ze nog lauwwarm zijn.
  3. Zeef de bouillon.
  4. Bak de sjalotten de champignons bruin.
  5. Meng de gebakken champignons en sjalotten door de kant en klare saus. Voeg het dijenvlees hier ook aan toe.
  6. Voeg een scheutje witte wijn toen evenals een scheut kippenbouillon.
  7. Bind het geheel met blanke roux korrels.
  8. Maak op smaak met peper/zout en worcestersaus.
  9. Roer als laatste de peterselie door de ragout.

Allergenen:

Lamsfilet Italia

Ingrediënten :

    • Lamsfilet | art.nr. 744449
    • Kruidenolie knoflook-peper | art.nr. 425990
    • 25 gram Escargot kruiden | art.nr. 425000
    • Pancetta | art.nr. 140302
    • 500 gram Crème fraîche
    • Grof gestampte pistache nootjes
    • Tortilla schaaltjes klein | art.nr. 630430
    • Zongedroogde tomaatjes

Bereiding :

  1. Meng de escargot kruiden door de Crème fraîche.
  2. Snijd de lamsfilet in medaillons. 30 tot 40 gram per stuk.
  3. Marineer met de knoflook-peper olie.
  4. Omwikkel de medaillons met Pancetta.
  5. Vul de tortilla-schaaltjes met een laagje Crème fraîche.
  6. Leg de medaillons in het schaaltje.
  7. Garneer af met gestampte pistache nootjes en zongedroogde tomaatjes.

Afbakken in voorverwarmde oven 180 graden 8-10 minuten

Allergenen:

Paashaasje gevuld

Ingrediënten :

    • Lange varkenshaas
    • Plakjes brie | art.nr. 310545
    • Honing
    • Lisimo tapenade van noten | art.nr. 418618
    • Plakken pancetta | art.nr. 140302
    • Deco mix | art.nr. 520270

Bereiding :

  1. Snijd de varkenshaas in de lengterichting in.
  2. Vul de haas met een laagje noten tapenade.
  3. Leg een paar blokjes brie in de snede.
  4. Besprenkel met Honing
  5. Omwikkel de haas met Pancetta.
  6. Bestrooi met de decomix.

 

Allergenen:

Sheperd’s Pie

Ingrediënten :

    • 1 kilo half om half gehakt
    • 200 gram rode puntpaprika in blokjes
    • 250 gram uien in blokjes
    • 4 teentjes knoflook
    • 750 gram courgette in blokjes
    • 0.5 bosje basilicum fijn gesneden
    • Geraspte Parmezaan / geraspte belegen kaas | art.nr. 310237 en 310225
    • 2 kilo aardappel puree | art.nr. 154453
    • Peper en zout

Bereiding :

  1. Bak het gehakt rul en bak de paprika, uien, knoflook, en courgette mee.
  2. Voeg als laatste de basilicum toe.
  3. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Vul een ovenschaal of éénpersoonsbakje met een laagje puree.
  5. Daarbovenop het gehaktmengsel en bestrooi dit royaal met kaas.
  6. Herhaal dit twee keer en eindig met de puree.
  7. Bestrijk de bovenzijde met heel-ei en bestrooi met met kaas.
  8. Afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden, 15 minuten.

Allergenen:

Asperge Pistolet

Ingrediënten :

    • Plakken Parma ham
    • Witte asperges
    • vleestomaten
    • Geraspte Parmezaan | art.nr. 310237
    • Blad peterselie, fijn gesneden
    • kruidenboter | art.nr. 310310
    • Demi baguette | art.nr. 732098 

Bereiding :

  1. Gaar de asperges en laat goed afkoelen.
  2. Rol de asperges in de ham
  3. Halveer de broodjes en besmeer met kruidenboter.
  4. Beleg de broodjes met plakken tomaat, en de in ham gerolde asperges.
  5. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de de broodjes af op 190 graden in 10 tot 12 minuten.

Allergenen:

Asperge Wrap

Ingrediënten :

    • Tortilla wrap | art.nr. 180525
    • Gekookte achterham
    • Beetgare asperges
    • Tuinkers
    • IJsbergsla
    • Copacabanasaus | art.nr. 520234
    • Deco mix epos | art.nr. 520270

Bereiding :

  1. Gaar de asperges, laat goed afkoelen.
  2. Smeer de de tortillavellen in met de Copacabanasaus.
  3. Beleg de vellen met ijsbergsla en de gekookte ham.
  4. verdeel 3 asperges per vel en rol het geheel strak op.
  5. Bestrijk de bovenzijde met Copacabanasaus.
  6. Garneer af met tuinkers en decomix.

Allergenen:

Boeren Asperge

Ingrediënten :

    • 2000 gram verse witte hele asperges
    • 150 gram crème fraîche  | art.nr. 310645
    • 200 gram Cherry tomaatjes
    • Plakken Serrano ham | art.nr. 181315
    • 200 gram geraspte belegen kaas | art.nr. 310225
    • 150 gram heel ei | art.nr. 280010
    • peper en zout

Bereiding :

  1. Gaar de asperges,  bewaar 150ml van het kookvocht.
  2. Roer de crème fraîche, het ei en de helft van de kaas door het kookvocht.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol de asperges in de de ham.
  5. Giet het ei-mengsel in een ovenschaal en leg de asperges op het ei-mengsel.
  6. Leg de gehalveerde tomaatjes op en tussen de asperges, en bestrooi met de rest van de kaas.
  7. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180 graden 10-12 minuten.

Allergenen:

Eiersalade met gerookte kip en lente uitjes

Ingrediënten :

    • 12 gekookte eieren | art.nr. 280006
    • 1 kilo basis ei salade | art.nr. 406124
    • 300 gram gerookte kip
    • 3 stengels lente ui
    • Bieslook

Bereiding :

  1. Snijd de kip fijn.
  2. Meng alle ingrediënten en gebruik daarbij de helft van de lente ui een een handje bieslook.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Afgarneren met gerookte kip, ei en bieslook.

Allergenen:

Tagliatelle met asperges en Champignons

Ingrediënten :

    • 1000 gram gekookte tagliatelle | art.nr. 154040
    • 150 gram witte asperges in stukjes
    • 150 gram groene asperges in stukjes
    • 200 gram kastanje champignons gesneden
    • 200 gram crème fraîche. | art.nr. 310645
    • 700 gram gratin-saus | art.nr. 500505
    • 200 gram Cherry tomaatjes in kwarten

Bereiding :

  1. Gaar de asperges beetgaar.
  2. Meng de crème fraîche door de gratin-saus.
  3. Bak de champignon in een pan en bak de asperges en tomaatjes even mee.
  4. Meng het geheel door de saus en schep de pasta ook door de saus.
  5. Uitvullen in een grote schaal of kleine bakjes.
  6. Afgarneren met tomaatjes en basilicum.

Allergenen: