VAN DE VEN vers, vlees en waren

Nobelweg 16
6101 XB Echt

T: +31 (0)475 - 48 17 31
F: +31 (0)475 - 48 30 33
info@vandevenvers.nl

Recepten Kerst Sleetjes 2022

Welkom op de recepten pagina behorend bij de kerst brochure 2022. Op deze pagina vindt u zes recepten voor speciale kerst sleetjes. Klik op de recepttitel om het volledige recept te bekijken.

 

Kerst Sleetjes

Kip Medaillons

  • Kipfilet in medaillons
  • Marineren met Valencia marinade | 520133 – Epos
  • Sinaasappelsaus | 480550 – Degens
  • Een bodempje sinaasappel saus in alu sleetje
  • Medaillons erop leggen
  • Afgarneren met peterselie en een plakje sinaasappel

 

Varkenshaas medaillons met pancetta en pepersaus

  • Varkenshaas medaillons (kophaas) | 280105 – Martovi
  • Marineren met Lemon-peper kruidenolie | 501935 – Verstegen
  • Omwikkelen met plakje pancetta/Serrano ham | 140302 – Levoni
  • Snijbare Pepersaus | 501564 – Verstegen
  • Medaillons erop leggen om en om met plakjes pepersaus
  • Afgarneren met peperkorrels en een deco mix

Biefstuk reepjes met truffel en Porcini

  • Biefstuk reepjes
  • Marineren met truffel kruidenolie | 520147 – Epos
  • Funchi porcini saus | 154087 – Altoni
  • Bodempje in alu schaaltje | 605500
  • Biefreepjes erop leggen
  • Gebakken champignons verdelen
  • Af garneren met een feestelijke deco mix

Verse Zalm

  • Viskruiden Degens
  • Hollandaise saus 205010
  • Fijn gesneden wortel/bieslook/bleekselderij
  • Alu bakje hoog
  • Blancheer de gesneden groenten. Meng deze door de saus. Doe een dun laagje saus/groenten mengsel in het bakje, leg hier de zalm (86220009) (in brokken gesneden gegaard) op.
  • Garneer af met fijn gesneden groenten.

 

Bereiding consument : afdekken met alu folie, 12 minuten op 180 graden

Scampi

  • Kruid de scampi’s | 780091 – Epic
  • met viskruiden Degens
  • Kaas saus | 520375 – Epos
  • Heel fijn gesneden lente-ui
  • Fijn gesneden rode puntpaprika
  • Verse dille
  • Alu bakje hoog |
  • Vul een bodempje met de kaasroomsaus en leg hierop de scampi (gegaard) Verdeel de lente-ui en de paprika over de bakjes. Garneer af met fijn gesneden dille en een kleurrijke deco.

Bereiding consument : afdekken met alu folie 10-12 minuten op 180 graden

Kalfs fricassee

  • Mooie kleine kalfs medaillons
  • Marineren met seasalt peper | 501907 – Verstegen
  • Culinaire port/bosvruchten saus | 480113 – Degens
  • Bodempje porto/bosvruchtensaus in alu sleetje
  • Medaillons erop leggen
  • Af garneren met gedroogde cranberry’s en iets groens (deco)