VAN DE VEN vers, vlees en waren

Nobelweg 16
6101 XB Echt

T: +31 (0)475 - 48 17 31
F: +31 (0)475 - 48 30 33
info@vandevenvers.nl

Recepten BBQ-Krant

Welkom op de recepten pagina behorend bij de BBQ-krant. Hieronder vindt u alle recepten die speciaal voor u zijn samengesteld. Klik op de recepttitel om het volledige recept te bekijken.

BBQ- Recepten

Komkommer Salade Pikant

Ingrediënten :

    • 500 gram komkommer in reepjes zonder zaadlijst
    • 200 gram rode ui fijn gesneden
    • 1 chili peper fijn gesneden
    • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
    • 250 witte kool fijn gesneden
    • 200 gram rode punt paprika in fijne reepjes
    • 150 gram piri-piri saus| 520460 – Epos
    • 250 gram rauwkost yoghurt saus | 406212 – Bonfait
    • 10 gram perfecto | 520452 – Epos

Bereiding :

  1. Meng de piri-piri-saus met de rauwkost yoghurt
  2. Meng het saus mengsel door de gesneden groenten
  3. Meng als laatste de perfecto door de salade voor een mooie binding
  4. Garneer af met mooie munt blaadjes

Allergenen:

Coleslaw van Rode Kool

Ingrediënten :

    • 1000 gram rode kool, gesneden
    • 250 gram zure appels (Granny) in reepjes gesneden
    • 150 gram wortel in fijne reepjes
    • 100 gram rozijnen
    • 100 gram pecan noten grof gehakt
    • 250 gram yoghurt rauwkost saus | 406212 – Bonfait
    • 3 gram kaneel

Bereiding :

  1. Meng wat citroensap door de gesneden appel om verkleuring te voorkomen.
  2. Meng alle ingrediënten goed door en presenteer in een mooie schaal.
  3. Garneer af met fijngehakte pecan noten.

Allergenen :

Argentijnse Bonen Salade

Ingrediënten :

  • 300 gr gerookte kipfilet in fijne reepjes Veldhoven
  • 100 gr rode ui in blokjes
  • 100 gr rode punt paprika in fijne reepjes
  • 400 gr kidney bonen (uitlek gewicht)
  • 400 gr witte bonen (uitlek gewicht)
  • 250 gr maiskorrels (blik)
  • 400 gr Chimichurri saus Verstegen 500283
  • 50 gr spice mix delmondo Chimichurri Verstegen 501587
  • Verse gesneden bieslook

Bereiding :

  • Bak de paprika, ui en gerookte kipfilet even in de pan en meng de kruiden door tijdens het bakken
  • Meng de bonen, mais en saus door het groenten mengsel
  • Garneer af met verse gesneden bieslook

Tip: Deze salade kan koud en warm gegeten worden.

Allergenen :

Géén

Cheesy Potatoes

Ingrediënten :

    • 2000 gram  home made aardappelen | 208182 –  Peka Kroef
    • 50 gram Spanish Harbour kruidenolie | 501963 – Verstegen
    • Vers gemalen zwarte peper
    • 1 chili peper heel fijn gesneden zonder zaadlijst
    • 1 rode punt paprika in fijne reepjes
    • 2 stengels lente ui fijn gesneden
    • Alu bakjes 450 cc | 630437
    • Geraspte cheddar kaas | 310232 – Intercheese

Bereiding :

  1. Marineer de aardappeltjes met de Spanish Harbour kruidenolie (kan eventueel eerst afgebakken worden)
  2. Meng de gesneden chili peper, paprika en lente-ui door de aardappelen alsmede 100 gram geraspte cheddar.
  3. Vul uit in een alu bakje
  4. Top af met gemalen zwarte peper, geraspte cheddar en wat deco mix
  5. 10 minuten op de barbecue

Allergenen :

Komkommer dille salade met honingtomaatjes

Ingrediënten :

    • 900 gram komkommer halve schijfjes zonder zaadlijst
    • 250 gram radijs in plakjes
    • 250 gram honing tomaatjes in halfjes
    • 200 gram witte kool fijn gesneden
    • 400 gram rauwkost tartaar saus | 406210 – Bonfait
    • ½ bosje verse dille fijn gesneden

Bereiding :

  1. Meng de ingrediënten door elkaar
  2. Indien nodig, perfecto (binding) toevoegen | 520452 – Epos
  3. Garneer af met een takje verse dille en wat mooie tomaatjes

Allergenen :

Broccoli Pasta Salade

Ingrediënten :

    • 300 gram fijne broccoli roosjes
    • 200 gram maiskorrels
    • 8 eieren 2x door de snijder | 280005 – Egga Food
    • 200 gram paprika gemengd in blokjes
    • 1000 gram basis macaroni salade | 406130- Bonfait

Bereiding :

  1. kook de broccoli beetgaar en spoel goed koud
  2. Meng alle ingrediënten en garneer mooi af met verse bieslook en stukjes ei.

Allergenen :

Carnitas (Mexicaanse Pulled Pork)

Ingrediënten :

    • 2000 gram pulled pork | 780777 – Slow Food
    • 200 gram uien fijn gesneden
    • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
    • 1 jalapeno peper fijn gesneden
    • 250 gr Tandoori saus | 480638 – Degens
    • Optie : Taco schelpen | 501675 – Verstegen

Bereiding :

  1. Bak de ui, knoflook en peper licht aan
  2. Meng dit door de pulled pork
  3. Vermeng met de Tandoori saus

Tip : presenteer in een alu bakje of in een taco.

Allergenen :

Vis Verrassing voor op de Barbecue

Mosselen 
Ingrediënten :

    • Mosselen |  86226053 – Schot
    • Kruiden olie café de Paris | 425965 – Hela
    • Crème fraîche | 280207 – Blue Band
    • Geblancheerde fijn gesneden prei
    • Alu bakje hoog (lasagne bakje) | 630437

Bereiding :

  1. Meng de kruidenolie met de crème fraîche .
  2. Doe een dun laagje onder in het bakje.
  3. Leg de mosseltjes erop. Giet nog wat crème fraîche mengsel over de mosselen verdeel vervolgens de prei over de mosselen.

Allergenen :

 

 

 


Scampi
Ingrediënten:

    • Scampi | 780091 – Schot
    • Viskruiden | Degens
    • Kaas saus |  520375 – Epos
    • Heel fijn gesneden lente-ui
    • Fijn gesneden rode punt paprika
    • Verse dille
    • Alu bakje hoog | 630437

Bereiding:

  1. Kruid de scampi met de viskruiden.
  2. Vul een bodempje met de kaas-roomsaus en leg de scampi’s hierop.
  3. Verdeel de lente-ui en de paprika over de bakjes. Garneer af met fijn gesneden dille.

Allergenen:

 

 

 


Verse Zalm
Ingrediënten:

    • Zalm | 86220009 – Schot
    • Viskruiden | Degens
    • Hollandaise saus | 205010 – Garde D’or
    • Fijn gesneden wortel/bieslook/bleekselderij
    • Alu bakje hoog | 630437

Bereiding:

  1. Blancheer de gesneden groenten.
  2. Meng de groenten door de saus.
  3. Giet een dun laagje saus/groenten mengsel in het bakje.
  4. Leg hier de zalm (in blokjes gesneden) op.
  5. Garneer af met fijn gesneden groenten.

Allergenen:

 

 

 


Tip : dek de bakjes af met aluminiumfolie voor ze op de barbecue gaan. Bereiding ongeveer 8-12 minuten

Dubbel Chicken Rollo

Ingrediënten :

    • Mooi dikke kipfilets | Veldhoven
    • Cajun Seasoning | 480120 – Degens
    • Rib laksaus American smokey Joe | 480616 – Degens
    • Plakken cheddar | 310442 – Intercheese
    • Lente ui heel
    • Rood/wit koord

Bereiding :

  1. Snijd de kipfilet in over de lengte maar niet geheel doorsnijden
  2. Plet iets uit
  3. Kruid de binnenkant met de Cajun kruiden
  4. Leg hier een plak cheddar en 2 stukjes lente-ui op
  5. Mooi op binden met 3 touwtjes.
  6. Lak de buitenkant af met de Smokey Joe laksaus
  7. Garneer af met fijn gesneden lente-ui en cajun mix of een andere mooie deco

Allergenen :

Picanha Argentina

Ingrediënten :

    • Picanha (met vetlaagje goed kruislings insnijden) | 857606 – Black Aberdeen
    • Worldgrill Argentina Fire | 501905 – Verstegen
    • Spice mix Delmondo Piri-Piri | 501603 – Verstegen
    • Courget in plakken van 1 cm
    • Aubergine in plakken van 1 cm
    • Katenspek in plakken van 1 cm | 109085 – Van de Ven
    • Bamboestick gun 18cm | 632169

Bereiding :

  1. Snijd dikke stukjes (langwerpig dik) van de picanha ongeveer 40-50 gram.
  2. Halveer de plakken courgette/aubergine en snijd stukjes van het katenspek.
  3. Rijg de biefstuk (wave) en rijg hier om en om de courgette, aubergine en het katenspek aan, herhaal en sluit af met een stukje vlees.
  4. Bestrijk de spies met de kruidenolie
  5. Garneer af met spice mix piri-piri.

Allergenen:

Géén

Chili Steak

Ingrediënten :

    • Mooie biefstukjes of rosbieflapjes
    • 150 gram maiskorrels
    • 250 pikante tomaat/basilicum crème | 402258 – Kuhlman
    • 10 gram chumichurri kruiden | 501587 – Verstegen
    • 1 chili peper fijn gesneden
    • 15 gram perfecto | 520452 – Epos
    • 80 gram hot zeezout kruiden olie | 425985 – Hela
    • Bamboe prikker

Bereiding :

  1. Snijd de biefstukjes als een envelop in.
  2. Maak een mengsel van de mais, chilipeper, en de chimichuri kruiden.
  3. Meng dit door basilicum crème en bind het met de perfecto.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak zonder mondstuk.
  5. Vul hier de biefstuk mee
  6. Bestrijk de buitenzijde met de kruiden olie en strooi er iets deco over.
  7. Steek vast met een mooie prikker

Allergenen :

Pikante Bavette Spies


Ingrediënten :

  • 1000 gr bavette in blokken gesneden
  • Geraspte verse gember
  • 3 stengels lente-ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 100 gr Worldgrill marinade Ginger/Lemon/Chili Verstegen 501920
  • Gunshape 18 cm 632169

Bereiding :

  • Maak een mengsel van de gember, lente-ui en knoflook
  • Meng dit door de marinade en marineer de blokken bavet hier mee
  • Maak mooie spiesen van ongeveer 125-150 gr.

Allergenen :

Géén

Appel Krokant


Ingrediënten :

  • 1000 gr appel tradition (Hela 424080)
  • 100 gr rozijnen
  • 250 gr roomboter (zacht)
  • 25 gr Bruine basterd suiker
  • 25 gr Five spice kruiden (425145)
  • Bastogne koekjes
  • Deco eetbare viooltjes
  • Meringue

Bereiding :

  • Meng het water met de poeder
  • Klop de slagroom lobbig en meng het poeder mengsel door
  • Doe het mengsel in een spuitzak , eerst een laagje kersen in een mooi bakje, dan de bavaroise
  • Garneer af met een kers/rode bes/choco en iets gekruimelde meringue

Allergenen :