Een familiebedrijf met een rijke geschiedenis

Sinds de oprichting in 1969 door Wil en Fiet van de Ven, zijn we uitgegroeid van een bescheiden onderneming tot een toonaangevende totaalleverancier in het zuiden van Nederland. In deze tijdlijn nemen we je mee langs de belangrijkste momenten die ons hebben gevormd.

1969

In 1969 begon het verhaal van Van de Ven Vleeswaren. Wil en Fiet van de Ven besloten hun eigen vleeswaren groothandel op te richten vanuit hun huis in Echt. Wat startte als een kleine, lokale onderneming, gedreven door vakmanschap en een sterke toewijding aan kwaliteit, groeide al snel uit tot een vertrouwde naam in de regio.

1990

De voortdurende groei van het bedrijf leidde in 1990 tot de bouw van het eerste eigen bedrijfsgebouw. Dit markeerde een belangrijke stap voor Van de Ven, aangezien het bedrijf hiermee de stap zette uit de huiselijke omgeving naar een professionele bedrijfsruimte.

2003

Om de snelle expansie van het bedrijf te ondersteunen, werd in 2003 een tweede, groter pand gebouwd. Dit pand, dat tot op heden in gebruik is, symboliseert de continue groei en het succes van Van de Ven.

2005

Hoewel Maurice van de Ven al sinds 1990 actief was in het bedrijf, nam hij in 2005 officieel de dagelijkse leiding over van zijn ouders. Met deze stap kwam de tweede generatie definitief aan het roer. Maurice zette de uitbreiding en modernisering van het bedrijf voort, waarbij hij altijd trouw bleef aan de kernwaarden die zijn ouders hadden gevestigd. Onder zijn leiding groeide Van de Ven uit van een vleeswarenleverancier tot een alomvattende totaalleverancier voor versspecialisten.

2018

Na jarenlang onderdeel te zijn geweest van verschillende inkooporganisaties, besloot Van de Ven in 2018 om volledig zelfstandig verder te gaan onder de naam 'Van de Ven vers, vlees en waren'. Deze beslissing gaf het bedrijf de vrijheid om zijn eigen koers te bepalen en nog beter in te spelen op de behoeften van hun klanten.

2020

Met de komst van de derde generatie, Sem en Jelle van de Ven, blijft het familiebedrijf bloeien. Ze brengen nieuwe ideeën en energie mee, terwijl ze trouw blijven aan de sterke kernwaarden van hun voorgangers. Samen met Maurice zetten zij de familietraditie voort, gericht op verdere groei, innovatie en een toekomstbestendig bedrijf.

2022

In 2022 nam Van de Ven een belangrijke strategische stap door Jo Mertens B.V. over te nemen. Deze overname versterkte de positie van het bedrijf in de markt en breidde hun aanbod en capaciteit verder uit.