Sheperd’s Pie

Ingrediënten :

    • 1 kilo half om half gehakt
    • 200 gram rode puntpaprika in blokjes
    • 250 gram uien in blokjes
    • 4 teentjes knoflook
    • 750 gram courgette in blokjes
    • 0.5 bosje basilicum fijn gesneden
    • Geraspte Parmezaan / geraspte belegen kaas | art.nr. 310237 en 310225
    • 2 kilo aardappel puree | art.nr. 154453
    • Peper en zout

Bereiding :

  1. Bak het gehakt rul en bak de paprika, uien, knoflook, en courgette mee.
  2. Voeg als laatste de basilicum toe.
  3. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Vul een ovenschaal of éénpersoonsbakje met een laagje puree.
  5. Daarbovenop het gehaktmengsel en bestrooi dit royaal met kaas.
  6. Herhaal dit twee keer en eindig met de puree.
  7. Bestrijk de bovenzijde met heel-ei en bestrooi met met kaas.
  8. Afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden, 15 minuten.

Allergenen:

Asperge Pistolet

Ingrediënten :

    • Plakken Parma ham
    • Witte asperges
    • vleestomaten
    • Geraspte Parmezaan | art.nr. 310237
    • Blad peterselie, fijn gesneden
    • kruidenboter | art.nr. 310310
    • Demi baguette | art.nr. 732098 

Bereiding :

  1. Gaar de asperges en laat goed afkoelen.
  2. Rol de asperges in de ham
  3. Halveer de broodjes en besmeer met kruidenboter.
  4. Beleg de broodjes met plakken tomaat, en de in ham gerolde asperges.
  5. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de de broodjes af op 190 graden in 10 tot 12 minuten.

Allergenen:

Asperge Wrap

Ingrediënten :

    • Tortilla wrap | art.nr. 180525
    • Gekookte achterham
    • Beetgare asperges
    • Tuinkers
    • IJsbergsla
    • Copacabanasaus | art.nr. 520234
    • Deco mix epos | art.nr. 520270

Bereiding :

  1. Gaar de asperges, laat goed afkoelen.
  2. Smeer de de tortillavellen in met de Copacabanasaus.
  3. Beleg de vellen met ijsbergsla en de gekookte ham.
  4. verdeel 3 asperges per vel en rol het geheel strak op.
  5. Bestrijk de bovenzijde met Copacabanasaus.
  6. Garneer af met tuinkers en decomix.

Allergenen:

Boeren Asperge

Ingrediënten :

    • 2000 gram verse witte hele asperges
    • 150 gram crème fraîche  | art.nr. 310645
    • 200 gram Cherry tomaatjes
    • Plakken Serrano ham | art.nr. 181315
    • 200 gram geraspte belegen kaas | art.nr. 310225
    • 150 gram heel ei | art.nr. 280010
    • peper en zout

Bereiding :

  1. Gaar de asperges,  bewaar 150ml van het kookvocht.
  2. Roer de crème fraîche, het ei en de helft van de kaas door het kookvocht.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol de asperges in de de ham.
  5. Giet het ei-mengsel in een ovenschaal en leg de asperges op het ei-mengsel.
  6. Leg de gehalveerde tomaatjes op en tussen de asperges, en bestrooi met de rest van de kaas.
  7. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180 graden 10-12 minuten.

Allergenen:

Eiersalade met gerookte kip en lente uitjes

Ingrediënten :

    • 12 gekookte eieren | art.nr. 280006
    • 1 kilo basis ei salade | art.nr. 406124
    • 300 gram gerookte kip
    • 3 stengels lente ui
    • Bieslook

Bereiding :

  1. Snijd de kip fijn.
  2. Meng alle ingrediënten en gebruik daarbij de helft van de lente ui een een handje bieslook.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Afgarneren met gerookte kip, ei en bieslook.

Allergenen:

Tagliatelle met asperges en Champignons

Ingrediënten :

    • 1000 gram gekookte tagliatelle | art.nr. 154040
    • 150 gram witte asperges in stukjes
    • 150 gram groene asperges in stukjes
    • 200 gram kastanje champignons gesneden
    • 200 gram crème fraîche. | art.nr. 310645
    • 700 gram gratin-saus | art.nr. 500505
    • 200 gram Cherry tomaatjes in kwarten

Bereiding :

  1. Gaar de asperges beetgaar.
  2. Meng de crème fraîche door de gratin-saus.
  3. Bak de champignon in een pan en bak de asperges en tomaatjes even mee.
  4. Meng het geheel door de saus en schep de pasta ook door de saus.
  5. Uitvullen in een grote schaal of kleine bakjes.
  6. Afgarneren met tomaatjes en basilicum.

Allergenen: